Dragør Lokalarkiv
A-ZPrint sideMindre skriftStørre skriftKontaktIndexLæs op

Personer og slægt

Det kan godt se lidt håbløst ud, før man går i gang med at forske i slægter på Amager.

Kirkebøgerne i perioden 1640-1811 er skrevet på en blanding af hollandsk, plattysk, latin og dansk og ofte med en alt andet end læsevenlig skrift.

Og for retsbetjentarkivets vedkommende er der først noget at finde fra 1810'eme. Hvad der var tidligere, blev ildens bytte ved flere brande, senest en storbrand i 1821.

Personnavne har gennem århundreder været præget af de nederlandske navneformer.

Amager består - eller bestod - af to sogne. Mod nord helt op til Christianshavns vold Tårnby sogn med de syv landsbyer: Sundbyøster, Sundbyvester, Tårnby med kirken, Kastrup, Maglebylille, Tømmerup (m. Skelgårde) og Ullerup (m. Viberup og Raagaard) længst mod sydvest.

Og på øens sydlige del Store Magleby sogn med landsbyen af samme navn, hvor kirken er beliggende, samt søfartsbyen Dragør.

Dragør Lokalarkivs dækningsområde er den nuværende Dragør Kommune, der består af Store Magleby og Dragør Sogn.

Vi hjælper gerne med at finde oplysninger, hvis du har slægtninge, der har boet i disse to sogne. Hvis du har et spørgsmål til arkivet, beder vi dig sende det skriftligt, gerne som en email, og anføre så mange og så præcise oplysninger, som muligt. I mange tilfælde vil vi kunne besvare spørgsmålet ved opslag i arkivets slægtsdatabase.

Vi besvarer normalt spørgsmål indenfor en uge, men svartiden kan være længere.

Dragør Lokalarkiv kan ikke påtage sig at lave større, slægtshistoriske undersøgelser, men du er naturligvis velkommen til at besøge arkivet og benytte det righoldige kildemateriale, vi har til rådighed.

Du kan her på hjemmesiden finde et udvalg af lokal- og personhistoriske kilder.

Søger du slægtninge fra landsbyerne Ullerup, Viberup, Tømmerup eller Maglebylille, henviser vi Tårnby Stads- og Lokalarkiv

Dragør Lokalarkiv får ofte henvendelser fra folk, der gerne vil kunne føre deres slægt tilbage til de hollandske bønder, der kom hertil i 1520'erne. Men da den ældste, bevarede kirkebog for Store Magleby sogn først begynder i 1640, og da alle skifteprotokoller før 1812 brændte i 1821, er der desværre ikke nogen sikker mulighed for at etablere slægtsforbindelser tilbage til personer født før ca. 1600.  Mange af efternavnene i amagerregistret er patronymer, dvs. at børnene får deres fars fornavn efterfulgt af -søn eller -datter. Navnene skifter derfor for hver generation, og gør det usikkert at fastslå slægtsforholdene med sikkerhed.

 

 

 

Denne side er sidst opdateret: 25 | 05 | 2017
 
Søgning


Søg